Nieuws Actueel

Fraudespook achtervolgt Imtech

Rik Nizet 3 maart 2015

Imtech ict 335

Het installatiebedrijf Imtech uit Gouda raakt steeds verder verstrikt in een van de grootste internationale fraude- en omkopingszaken uit de geschiedenis van het Nederlandse bedrijfsleven. Dat meldt De Telegraaf.

Het concern uit Gouda heeft dertien bedrijven en organisaties bedrogen met illegale prijsafspraken, valse facturen en omkoping, zo luidt de verdenking van de Duitse justitie. Onder die bedrijven Duitse energiereuzen RWE en E.ON, machinebouwer Hitachi en autofabrikant Audi. Met de fraude behaalde het in leidingen- en elektrotechniek gespecialiseerde bedrijf van 2007 tot en met 2013 vele tientallen miljoenen extra omzet, denkt justitie.

DoorzoekingsbevelDat blijkt uit een door de Duitse justitie uitgevaardigd doorzoekingsbevel in bezit van De Telegraaf en de Duitse krant Handelsblatt. Op basis van dit document vielen rechercheurs begin vorige maand op meer dan vijftig adressen binnen. ImtechImtech laat dinsdagmiddag bij monde van een woordvoerder weten volledig mee te werken aan het onderzoek. "We willen de onderste steen boven in dit dossier. Het gaat om een sectorbreed onderzoek over zaken die mogelijk speelden voor 2013. Dit was onder het oude management. Imtech heeft begin 2013 naar aanleiding van fraude in Polen het voltallige management van de Duitse dochter reeds ontslagen."