Nieuws Actueel

Freelancer doet niet aan vakantie

Lotte Grimberg 17 juli 2015

Freelancer werkt door op vakantie strand middelgroot

Veel freelancers komen op vakantie maar moeilijk los van hun werk. Dit blijkt uit onderzoek van Tentoo Payroll onder haar freelancers. 94 procent van de zelfstandigen blijft bereikbaar per mail en/of telefoon. Daarnaast geeft bijna 50 procent aan door te werken op vakantie.

Bijna alle freelancers die op vakantie gaan, blijven bereikbaar voor opdrachtgevers. De meesten van hen zijn bereikbaar, omdat hun opdrachtgevers dat vragen of omdat het nodig is voor het werk. Ruim 50 procent checkt zelfs dagelijks de werkmail.

BetrokkenheidPaul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo: “Freelancers blijven graag bereikbaar voor hun opdrachtgevers. Ze voelen veel betrokkenheid bij hun werk en klanten, waardoor zij graag dat extra stapje willen zetten. Ook op vakantie. Daarnaast besteden opdrachtgevers een deel van hun bedrijfsvoering uit aan de zelfstandigen waardoor de freelancer vaak het enige aanspreekpunt is voor het bedrijf.”

Geen geldNaast bereikbaarheid, heeft een grote groep freelancers er ook geen problemen mee om door te werken tijdens de vakantie. Bijna de helft van de ondervraagden geeft aan de laptop open te klappen aan het zwembad of strand. Als reden wordt genoemd dat het werk niet stilgezet kan worden én dat de freelancer geen geld verdient als er niet gewerkt wordt.

“Een belangrijke reden om voor een carrière als freelancer te kiezen is vrijheid. De freelancers bepalen zelf waar, wanneer en hoe ze werken. Ook op vakantie kunnen zij aan de slag. Sterker nog; een andere, zonnige omgeving kan heel inspirerend werken! Zo kunnen ze met de voeten in het zwembad geld verdienen én van de vakantie genieten”, aldus Den Ronden.

Ondanks dat de freelancers niet volledig loskomen van hun werk, ervaart slechts 8 procent van hen werkstress op vakantie. Er werken ruim 22.000 freelancers via Tentoo.