Nieuws Actueel

FrieslandCampina in Borculo speelt in op toenemende vraag naar hoogwaardige kindervoeding

BORCULO - FrieslandCampina heeft maandag in Borculo in de bestaande fabriek een nieuwe productievoorziening in gebruik genomen. Daar worden galacto-oligosachariden gemaakt. Het product met de naam Vivinal GOS wordt verwerkt in kindervoeding.

Van onze redactie 10 november 2015

Frieslandcampina ANP 1

Daarmee speelt de zuivelonderneming in op de ‘toenemende wereldwijde vraag naar hoogwaardige ingrediënten in kindervoeding’, laat het bedrijf via de officiële kanalen weten. De bouw van de uitbreiding begon in 2013. De afgelopen maanden werd er al proefgedraaid, maandag werd dat deel officieel in gebruik genomen.

MoedermelkOligosachariden komen van nature voor in moedermelk, GOS is daar de vervanger van. FrieslandCampina gebruikt hiervoor lactose afkomstig uit koemelk, waardoor kindervoeding alsnog belangrijke koolhydraten bevat. En naar zo’n product is al jarenlang grote vraag, merkt ook de zuivelonderneming. Alleen al in de eerste helft van 2015 zag FrieslandCampina een groei van 15,8 procent voor de gehele categorie kindervoeding.

Directeur Tine Snels: „Sinds de introductie ervan in 2000 hebben wereldwijd meer dan honderd miljoen kinderen voeding met GOS gehad.”

MarktleiderFrieslandCampina is wereldwijd marktleider in de productie van GOS. Het bedrijf beschikt over twee productielocaties waar galacto-oligosachariden geproduceerd worden: in Borculo en in Warrnambool (Australië).

FrieslandCampina heeft vestigingen in 32 landen, de producten vinden hun weg naar meer dan 100 landen. Met een jaaromzet van 11,3 miljard euro behoort het bedrijf tot de zes grootste zuivelondernemingen in de wereld. Het concern is aan het randje van Borculo ook bezig aan een nieuwe fabriek waar melkpoeder wordt gemaakt.

Foto: ANP