Nieuws Actueel

Friet van Samsam straks ook in Zevenaar

De Zevenaarse ondernemer René Schuurman is van zins een keten van cafetaria's in de Liemers en Achterhoek op te richten. Half oktober gaat de eerste zaak open in Doetinchem, zo schrijft de Gelderlander.

Menno Pols 13 augustus 2016

Friet 1065

De naam van de keten wordt Samsam. Schuurman: "Mijn dochter heet Sam. Daarnaast wil ik met de naam uitdrukken dat we het samen met de klanten doen."

De 45-jarige Schuurman woont in Doetinchem en is exploitant van de Zevenaarse vestiging van Bakker Bart. Die zaak houdt hij aan. Daarnaast wil hij een keten van cafetaria's in de regio opbouwen. "De eerste zaak gaat half oktober open in de voormalige winkel van KPN aan de Hamburgerstraat", vertelt de ondernemer. Dit pand ligt aan het begin van de Hamburgerstraat, dus aan de kant van de Catharinakerk in Doetinchem.

Grote plaatsen"De volgende plek wordt Winterswijk. Zo gauw ik een geschikt pand heb gevonden gaan we daar aan de slag. Dan wil ik naar Zutphen en naar Zevenaar. Alle grote plaatsen in de regio. Ik denk aan vijf of zes zaken. In zes à zeven jaar moeten die allemaal open zijn. Ik werk samen met mijn zus, Yvonne Stegeman. Zij zal veel in de cafetaria's te zien zijn. Ik leid de boel zakelijk vanuit Zevenaar."

Schuurman gaat niet werken met voorgebakken diepvriesfriet. "Wij krijgen de aardappels deels geschild binnen. Een beetje schil zit er nog aan voor extra smaak. We snijden er zelf friet van en doen het voor- en het afbakken zelf. Verder gaan we snacks als frikadel, kroket en nasibal voor 1 euro verkopen. Deels zullen die in een automatiek liggen. Er komt een sauzenbar waar mensen zichzelf kunnen bedienen."

Verder gaat Schuurman ijs, milkshakes, soepen en fruitsmoothies in zijn zaken verkopen. De snackbar in Doetinchem zal aan het begin van de avond sluiten en richt zich dus niet op het uitgaanspubliek.