Nieuws Actueel

Frietfiets van Mariëlle Kroondijk valt in de smaak

Van onze redactie 24 juni 2015

Frietfiets Marielle Kroondijk Frans Nikkels

„Twee jaar geleden was ik aan wat anders toe”, zegt ze. Haar man kwam in contact met twee jonge mannen uit Utrecht die bij hun Frietwinkel een Frietfiets hadden ontwikkeld. Een ‘fiets’ om friet te verkopen op festivals, bedrijfsfeesten, familiefeesten en markten. Ze bouwden een tweede fiets voor Mariëlle Kroondijk uit Enschede. Daarmee staat ze elke zaterdag op de markt in Deventer. „Daar hebben ze een biologische afdeling. De Frietfiets past daar goed tussen.”

Geen plek in EnschedeGraag had ze in Enschede op de markt gestaan. „Ze wilden me er niet bij hebben. Er waren al zo veel snacks. Jammer.” Extra jammer voor haar, omdat ze heeft gemerkt dat met name Duitse klanten zeer gecharmeerd zijn van haar biologische aanpak. „Als ik in Duitsland sta, is het altijd een groot succes. Alles moet duurzaam zijn. Ik moet dan zorgen dat ik genoeg houten vorkjes meeneem, want die willen ze. En ze willen biologische ketchup.”

SchaalHet is vooral de schaal die het doet. De Frietfiets is leuk om te zien en kleiner dan menig andere kraam. „De mensen staan heel dicht bij je.” Dichterbij dan bij grote, hoge kramen het geval is. Wat ook verplichtingen schept. „De mensen kijken er bovenop. Dus moet je ervoor zorgen dat het er allemaal heel goed uitziet. En vaak de olie verversen.”

Foto: Mariëlle Kroondijk op haar Frietfiets. (Frans Nikkels)