Nieuws Actueel

Fruitbedrijf in de as

Een fruitbedrijf in Zeist is in de nacht van woensdag op donderdag in de as gelegd door een uitslaande brand. Een naastgelegen woning werd ontruimd, maar is behouden gebleven. De twee bewoners zijn opgevangen door buren. Niemand raakte gewond en er zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten.

Van onze redactie 22 oktober 2015

Brandfruitbedrijfzeist1065

De loods aan de Tolakkerlaan stond na het uitbreken van de brand al gauw in lichterlaaie. Graafmachines zijn ter plaatse gekomen om het pand open te breken, zodat het vuur kon worden bestreden.

Er kwam veel rook vrij. Mensen in Zeist en De Bilt die toch last hadden van de rook, werd aangeraden ramen en deuren dicht te houden. De brandweer had de brand rond 05.15 uur onder controle. Het nablussen zal nog wel uren duren en de Tolakkerlaan blijft zolang dicht voor het verkeer.

AsbestdeeltjesEen brandweerwoordvoerder zegt dat omwonenden in Zeist-West asdeeltjes kunnen vinden. Hij benadrukt dat deze stukjes niet gevaarlijk zijn en moeten worden weggespoeld met water.

Omwonenden lieten op sociale media weten dat ze knallen hadden gehoord. De brandweer zegt dat dat gasflessen waren die ontploften. Er is geen gevaar voor de omgeving.

In het fruitbedrijf in #Zeist dat door brand verwoest is, lag 1 miljoen kilo peren #rtvutrechtpic.twitter.com/ahyxwzdHXD

— Dennis van Ommeren (@DvanOmmeren) 22 oktober 2015