Nieuws Actueel

Frustraties en zakenrelaties

Caroline Spilt 28 augustus 2015

Blogtop irritatie middelgroot

Sommige mensen vinden dat in de zakelijke wereld andere spelregels gelden. "Ongelooflijk, maar het komt voor. Het is alsof mensen de supermarkt binnenkomen, hun wagentje volgooien, en verbaasd zijn dat ze niet zonder af te rekenen langs de kassa kunnen." De best gelezen blog van deze week gaat over frustraties en zakenrelaties:

1. Barbara van der Reijken - En dan ontsla je een klant

Nu is het afgelopen, helemaal klaar. Ik stop ermee. Dus wat doe ik? Ik ontsla mijn klant. Ik zeg de samenwerking op. Het komt maar één keer in de paar jaar voor. Maar net zoals je voor een werkgever werkt en op een gegeven moment denkt ‘dit is niet meer de baan die ik wil’ heb je ook als ondernemer die vrijheid. En kun je opzeggen. Het is jouw bedrijf, jij hebt het voor het zeggen. Veel ondernemers vergeten dat liever en modderen dan door in de hoop dat de klant zelf vertrekt of geen opdrachten meer verstrekt.

2. Saskia Maarse - Ik blij, zij blij

Een paar weken geleden kocht ik tien eieren bij mijn vaste adresje. Bij thuiskomst bleken drie van de tien eieren verrot. Ik besloot dat direct kenbaar te maken bij de betreffende winkel. Niet om te klagen, maar om ze eerlijk op de hoogte te brengen. Ze schrokken van mijn verhaal, en beloofden er voortaan beter op te letten. Ik kreeg een nieuw doosje eieren mee. Ik blij, zij blij.

3. Ad van Beek - Steeds dichter bij zijn dood

'Pap, wat zou je graag nog willen zien voordat je dood gaat?' vraag ik hem. 'Ddddeeeee zzzzzzeeee' stottert hij. 'Goed, laten we gaan!' Stilletjes zingend over een 'vlieger, hoog in de lucht' rijden we over de snelweg, op weg naar Bloemendaal aan Zee, afscheid nemen van de golven, het strand, de meeuwen, de zeewind, zijn leven.

4. Bouwien Rutten - Ik waande mij boerin

Naast personeelsadviseur en politicus was ik vorige week voor één dag boerin op een melkveebedrijf. Althans, ik waande mij boerin. Maar natuurlijk was ik niets meer dan een hulpje in overall en laarzen. En ontzettend onwetend. Waar ik altijd dacht dat koeien zo achter je aanlopen de veewagen in, ervoer ik nu dat koeien soms nog koppiger zijn dan ezels. Eerst is het bij een aantal duwen om ze de veewagen in te laten gaan, vervolgens duwen om ze er weer uit krijgen. Maar dan staat er ook een heerlijk groen weiland te wachten om te grazen, te spelen en te relaxen. Niets is leuker om te zien dan koeien die 'los' gaan in een paradijselijk weiland.

5. Karen van Riel - Klaag niet, gebruik je vakkennis

Klaag jij wel eens over je klanten? Omdat je klanten niet goed weten waar ze mee bezig zijn. Omdat ze zo weinig begrijpen van jouw werk dat ze domme vragen stellen. Of ze onredelijke eisen. Of kijken jouw klanten veel te veel naar prijzen, in plaats van naar kwaliteit?