Nieuws Actueel

Galapagos onderuit op Damrak

Van onze redactie 13 november 2015

Image 5436169

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,4 procent lager op 458,22 punten. De MidKap zakte 0,2 procent tot 680,95 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt bleven vrijwel ongewijzigd. Londen leverde 0,3 procent in.

Galapagos raakte 6 procent aan waarde kwijt in de MidKap. Het biotechnologiebedrijf dook in de eerste negen maanden fors dieper in het rood door investeringen in de ontwikkeling van producten. Flow Traders klom daarentegen bijna 7 procent. De beursintermediair, die in juli dit jaar een notering kreeg op Beursplein 5, stelde in het afgelopen kwartaal recordresultaten te hebben behaald.

Boskalis

Boskalis stond onderaan de AEX met een min van meer dan 3 procent. De baggeraar en maritiem dienstverlener draaide naar eigen zeggen een goed derde kwartaal. Wel blijven de marktomstandigheden volgens het bedrijf uitdagend, met name in de offshore-energiemarkt.

Bij de kleinere bedrijven klom Inverko 19 procent na publicatie van het kwartaalbericht. Het recyclingsbedrijf meldde begin september in gesprek te zijn met diverse partijen over strategische samenwerking. Over de uitkomst van die gesprekken is volgens het bedrijf momenteel ,,nog niets met zekerheid te zeggen''.

In Zürich steeg Syngenta ruim 9 procent. Het Chinese staatsbedrijf ChemChina aast op de Zwitserse zadenhandelaar. Syngenta, dat ook in Nederland enkele vestigingen heeft, zou een eerste bod van ongeveer 39 miljard euro echter hebben geweigerd.

Euro

In Parijs won Bouygues 3,3 procent. Het Franse bouw-, media- en telecombedrijf zag de winst behoorlijk stijgen en handhaafde zijn verwachtingen voor het hele jaar.

De euro was 1,0760 dollar waard, tegen 1,0769 dollar bij het Europese slot op donderdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 41,92 dollar per vat. Een vat Brentolie kostte 1,5 procent meer op 44,71 dollar.