Nieuws Actueel

Garanties MKB-krediet uitgebreid

Rik Nizet 30 oktober 2014

Nieuwe aanbieders die geld willen lenen aan middelgrote en kleine bedrijven (MKB) kunnen aanspraak maken op een garantie van de overheid. Dat maakte het ministerie van Economische Zaken donderdag bekend.Lees ook:Meer krediet voor MKBGrote order stuwt MKB

De overheid stelt voor maximaal 400 miljoen euro aan garanties beschikbaar voor nieuwe vormen van MKB-krediet. Het is voor het eerst dat financiers met voorstellen voor de vergroting van het aanbod aan mkb-leningen een garantie kunnen krijgen. Tot nu toe werden alleen garanties verstrekt op financiering die direct aan bedrijven werd verleend.

Nieuwe financieringsmogelijkhedenMinister Henk Kamp wees er in een toelichting op dat ondernemers vaak bot vangen als ze krediet aanvragen, waardoor ze niet kunnen doorgroeien. "Er is dan ook een grote behoefte aan nieuwe financieringsmogelijkheden voor het mkb'', stelde hij. "Deze garantie helpt nieuwe aanbieders van MKB-kredieten. Aankomende financiers kunnen met deze garantstelling makkelijker de markt betreden.''Grote order stuwt MKBEnkele grote orders hebben ervoor gezorgd dat de Nederlandse export van kapitaalgoederen naar Brazilië, de Verenigde Staten en China in de eerste zeven maanden van dit jaar met tientallen procenten is gegroeid. Dat blijkt een analyse van ING Economisch Bureau.