Nieuws Actueel

Gat out of Hell: Magere maar vermakelijke game

Van onze redactie 29 januari 2015

Denk aan wijken met veel drugsdealers, criminaliteit en (wannabe) gangsters. In Saints Row: Gat out of Hell is voor een nog onveiliger plek gekozen: jawel, de hel. Maak je op voor een bendeoorlog tussen de duivel, zijn onderdanen en 2 'engeltjes'.

Natuurlijk ga jij aan de slag met de engeltjes. Nou ja engeltjes, je speelt met de Saints-gangsters Johnny Gat en Kinzie Kensington. Hun baas is ontvoerd door niemand minder dan de duivel. Genoeg reden dus om de aardse onderwereld in te ruilen voor die andere onderwereld (lees: de hel) en eens te babbelen met de boze opperbevelhebber. Trap rotzooi en sticht chaos in de hel om de aandacht van de duivel op je te vestigen.

Missies Deze chaos veroorzaak je door het voltooien van verschillende missies. Nou ja, verschillende; er zijn zo'n 6 soorten opdrachten die telkens op een andere moeilijkheidsgraad terugkomen. Veel daarvan zijn ook nog eens rechtstreeks gekopieerd uit vorige games uit de Saints Row-serie. Dat voelt toch een beetje armoedig. Ondanks dat zijn de opdrachten best vermakelijk. Schiet bijvoorbeeld hordes helgespuis aan gort, richt zo veel mogelijk schade aan binnen de gegeven tijd of vlieg zo snel mogelijk door een uitgezet parcours.

Vliegen? Ja, vliegen. Naast de 'standaard' opdrachten kun je ook enkele beroemde bewoners van de hel een handje helpen. Zo ontmoet je onder anderen piraat Blackbeard en zelfs William Shakespeare. Bewijs je deze figuren een dienst, dan word je beloond met een speciale kracht. Leuke versterkingen, al word je al snel zo sterk dat de vijanden weinig tegen je in te brengen hebben. Doodgaan is dan ook een zeldzaamheid.

Snel uit te spelen Zo staat je nog best wat te doen, al is de game vrij snel uit te spelen. In een uur of 5 moet dat zeker lukken. Al vermaak je je met hetzelfde gemak nog een paar uur extra om alle opdrachten te voltooien en je krachten maximaal te ontwikkelen. Best ok voor een game die voor 20 euro in de winkels ligt. Daar moet trouwens wel bij worden vermeld dat Gat out of Hell geen compleet nieuwe game is. Het is een zogenaamde standalone-uitbreiding van Saints Row IV: een uitbreiding die je kunt spelen zonder dat je basisgame hoeft te bezitten.

Magere game Gat out of Hell is een magere maar vermakelijke game. De missies en het dwaze verhaal zijn best leuk, al mist het duidelijk aan kwaliteit en diepgang. Een tussendoortje in afwachting van de echte topgames van 2015.

Saints Row: Gat out of Hell. 19,99 euro. Platforms: PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en PC.