Nieuws Actueel

Gebo gaat gewoon shoppen in Parijs

Arjan Bosch 18 november 2015

Gebo 2

"Mensen krijgen hun geld terug of kunnen overboeken", zegt directeur Bert de Roo. "We hebben inderdaad belletjes gehad van mensen die het niet zo prettig meer vinden om naar Parijs af te reizen. Aan de andere kant zijn er ook heel wat mensen die ons juist vroegen om het tripje door te laten gaan. Gewoon omdat ze er zin in hebben." Ook De Roo is geschokt door de aanslagen in Parijs. Hij vervoert jaarlijks duizenden dagjesmensen naar en van de Franse hoofdstad. Dat schrijft de Stentor.

Gebo Tours wil zich echter niet laten leiden door terreur. "Als je dat doet kun je helemaal niets meer organiseren en bij wijze van spreken ook niet in de auto naar Parijs stappen. En het is onze core business. Treinen en vliegtuigen gaan er ook gewoon heen."

Onvoorziene omstandighedenAls ondernemer zegt De Roo zich in principe altijd over onvoorziene omstandigheden heen te zetten en door te gaan met het werk. Dat deed Gebo Tours bij overstromingen in Zuid-Frankrijk en Italië, maar ook toen de IJslandse aswolk het vliegverkeer boven Europa lam legde. "Toen had iedereen opeens bussen nodig, en werd er juist extra inzet van ons gevraagd."

TerroristEn, wil De Roo best beamen, de kans dat iemand op de weg naar de bus verongelukt is nog altijd groter dan door een kogel van een terrorist om het leven te komen.