Nieuws Actueel

Geboortefotograaf legt mooie momenten vast

Van de beginnende ondernemers overleeft 79 procent de eerste twee jaar, na vijf jaar blijgt 60 procent over? Wie zijn deze doorzetters. Een interview met geboortefotograaf Astrid Grootscholten.

John de Graaff 20 september 2016

Geboortefotograaf

Ze werkte in het toerisme, op de bloemenveiling en organiseerde exportzaken op tuinbouwgebied. Astrid Grootscholten (39) uit De Lier mag met recht Westlandse worden genoemd. De komst van drie kinderen veranderde alles. ,,Ineens ben je fulltime moeder."

CorebusinessIn die tijd raakte ze ook geïnspireerd door schrijven en beelden neerzetten, niet zo gek voor een autodidact fotograaf. ,,Met een buurvrouw, een kenner op het vlak van mindfulness, ben ik gaan brainstormen over de richting die ik op wilde in de fotografie. Zij zei: 'Hoe word je straks herkend in een vissenkom met 5.000 goudvissen?' Zo kwam ik op geboortefotografie."

En dat is nu haar corebusiness. ,,De geboorte vastleggen van A tot Z. Weeën, ontsluiting, geboorte, kindje op de buik, alle checks, aankleden, de komst van opa en oma." Astrid levert de opdrachtgevers uiteindelijk zo'n 150 beelden met een geboorteverslag voor 849 euro inclusief btw. Ze heeft inmiddels gemiddeld één opdracht per maand. Dat lijkt weinig, maar is niet zo. ,,Het zijn tijdrovende opdrachten. Van week 38 tot week 42 moet je paraat staan en altijd een plan B hebben.

Gelukkig kan ik terugvallen op het collectief geboortefotografen.com van veertien meiden."

Over haar keuze voor deze vorm van fotografie is ze helder: ,,Mensen zien hun emoties terug, zo kunnen ze al die mooie momenten herbeleven."

Wie: Astrid GrootscholtenWat: GeboortefotografieWaar: De LierSinds: 2012Grootte: EenmanszaakContact: Fotografie@astridgrootscholten.nl

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: regiodenhaag@deondernemer.nl.