Nieuws Actueel

Gedupeerde belegger laat compensatiegeld Aegon liggen

Lotte Grimberg 29 juli 2015

Aegon topmannen jaarsalaris groot

Zo'n 3 á 4 honderdduizend gedupeerde beleggers in de zogenoemde Koersplanovereenkomsten hebben nog geen beroep gedaan op de compensatieregeling van Aegon. Dit blijkt uit onderzoek van ConsumentenClaim, meldt het juridisch loket woensdag.

Hoewel de gemiddelde vergoeding van de regeling maar enkele honderden euro's bedraagt, raadt ConsumentenClaim gedupeerden aan om dat geld niet te laten liggen. "Tot 16 augustus 2015 is het nog mogelijk om de compensatie online aan te vragen'', zegt de massaclaimspecialist. Naast Koersplan geldt de regeling ook voor vergelijkbare producten van Aegon zoals het Mixplan, Vermogensplan en Fiscaal Voordeelplan.

Doodzonde"Hoewel de gemiddelde vergoeding van 200 euro laag is, komen we ook compensaties tegen van boven de 10.000 euro. Het is doodzonde als dat geld bij Aegon op de plank blijft liggen. Bij elkaar gaat het om een bedrag van circa 90 miljoen euro'', laat directeur Stef Smit van ConsumentenClaim weten.

ConsumentenClaim blijft voor een hogere compensatie doorprocederen tegen Aegon. In de lopende collectieve procedure wordt in september een eerste tussenvonnis verwacht. ConsumentenClaim voert naar eigen zeggen namens 90.000 leden van de Vereniging Woekerpolis.nl diverse procedures tegen aanbieders van woekerpolissen, zoals Aegon, Nationale-Nederlanden en Reaal.