Nieuws Actueel

Geen markt voor Beursvloer Rijssen-Holten

Van onze redactie 23 september 2015

Werk kantoor ondernemen economie Thinkstock

De werkgroep heeft dinsdag besloten het evenement te cancellen. "Aan de ene kant is dat jammer. Maar aan de andere kant geeft de geringe belangstelling aan dat we binnen onze gemeente de Beursvloer op dit moment niet nodig hebben”, aldus wethouder Ben Beens. “Er bestaan veelal korte lijnen tussen bedrijven en organisaties en men weet elkaar goed te vinden om hulp te vragen of te bieden. Het noaberschap staat hier hoog in het vaandel.”

MatchesTwee jaar geleden werd voor de eerste keer een beursvloer gehouden in Rijssen - Holten. Maatschappelijke organisaties konden zich aanmelden met een bepaalde wens, die een lokaal bedrijf zou kunnen vervullen. In ruil daarvoor moet de organisatie een tegenprestatie verrichten. Op de beurs zoeken de organisaties naar een match met een bedrijf. In 2013 leverde de beurs nog 50n matches op met een waarde van 25.500 euro

OnderlingDe werkgroep gaat de partijen die zich hebben aangemeld informeren over het afblazen van de Beursvloer. Zij krijgen de mogelijkheid om onderling nog contact te zoeken en afspraken te maken. Of er in de toekomst nog weer een Beursvloer georganiseerd wordt is niet bekend. De werkgroep gaat zich hierover beraden.