Nieuws Actueel

Geen ruimte meer voor oude kledingzaak

Van onze redactie 1 december 2015

Kledingzaak sluiten geen plek oude modezaken groningen

De binnenstad van Groningen verliest elk jaar winkels met een respectabele historie. Volgende maand sluit kledingwinkel Style Rinket na 92 jaar de deuren, meldt Dagblad van het Noorden.

Eigenaar Bernard Dölle kan kort zijn over de reden van de sluiting. "Het kan niet meer uit."

In de goede jaren had de familie in de Herestraat naast Style Rinket ook kledingzaken als Mc Gregor Shop en Van Gils Shop. Vader en zoon Dölle waren met Van Daal & Meijer de eersten die aan het eind van de vorige eeuw de filialisering van de Herestraat verafschuwden. Zij maakten de overstap naar de omgeving van de Der Aa-kerk.

In de jaren die volgden voegde het familiebedrijf gerenommeerde bedrijven toe aan het kleine imperium met 21 werknemers, zoals Dechesne (damesmode) en Old Vic. De komst van grote, goedkope winkelketens en online shoppen heeft het bedrijf jaren later geen goed gedaan. Gaandeweg moesten vestigingen en personeel worden afgestoten.

Dölle gunt zich tot en met 17 januari alle dagen van de week opheffingsuitverkoop. Koffiezaak Doppio Espresso, de buurman, start een nieuw winkelconcept in het hoekpand.