Nieuws Actueel

Geen salarisverhoging voor banktop ING

Rik Nizet 21 maart 2014

Het bestuur van ING krijgt dit jaar hetzelfde salaris als vorig jaar. Dat blijkt uit het jaarverslag van de bank en verzekeraar, dat vrijdag werd gepubliceerd.

De topsalarissen bij ING blijven voorlopig op het peil van 2010 omdat het concern nog een deel van de in 2008 ontvangen staatssteun moet terugbetalen. Vanwege de nog uitstaande staatssteun zijn over vorig jaar, voor het vijfde achtereenvolgende jaar, ook geen bonussen uitgekeerd.

SalarisBij ING volgde Ralph Hamers in oktober Jan Hommen op als bestuursvoorzitter. Bij de bekendmaking van zijn benoeming werd al gemeld dat zijn salaris (1,27 miljoen euro) 6 procent lager zou zijn dan dat van zijn voorganger, die 1,35 miljoen euro per jaar verdiende.

Topmanagers net onder het bestuur hebben wel recht op een bonus. Hun totale bonuspot verdrievoudigde vorig jaar ruimschoots tot bijna 26 miljoen euro, waarvan 4,3 miljoen euro in contanten werd afgerekend. Amerikaanse managers kregen samen een bonus van 8,4 miljoen euro voor de succesvolle beursgang van de Amerikaanse verzekeringsdochter ING US.