Nieuws Actueel

Geen verkiezing voor waxinelichthoudergooier

Van onze redactie 16 februari 2015

De Raad van State heeft maandag alle beroepen afgewezen die Lensink instelde tegen centrale stembureaus. Ook de wraking van de staatsraden is afgewezen.

Lensink wilde onder de naam Oranje Republikeinse Piraten meedoen aan de Statenverkiezingen in Gelderland en de verkiezingen voor de waterschappen Rijn en IJssel en Rivierenland. Zijn kandidaatstelling voor Gelderland werd afgewezen omdat hij de verplichte waarborgsom niet betaalde. Voor het waterschap Rivierenland mocht hij niet meedoen omdat hij niet in dat gebied woont en voor Rijn en IJssel leverde hij niet tijdig een kandidatenlijst in.

Lensink ging tegen alle beslissingen in beroep, maar voordat de hoogste bestuursrechter zijn zaken maandag kon behandelen, wraakte hij de rechters al om diverse redenen. Hij verscheen maandag niet op de zitting en betaalde geen griffiegeld voor zijn zaak tegen waterschap Rijn en IJssel, waardoor die zaak niet is behandeld. Lensink werd bekend nadat hij in 2010 een waxinelichthouder tegen de gouden koets gooide.