Nieuws Actueel

Geen vijftien maar zes boetes voor Ben Wok in Almelo

Van onze redactie 13 januari 2015

Eigenaren John Benson en Ellen Appeldoorn voeren naast de boetes een incident tijdens de Profronde in augustus aan als reden om te stoppen met hun zaak.

Geen huur betaald Tijdens de Profronde zouden ze met eten in de viptent mogen staan, maar dat is op het laatste moment afgezegd omdat er al teveel eten in de tent verkrijgbaar was. Ze zijn daarvoor financieel gecompenseerd door Gabriël Urucoglu, de eigenaar van Kreta en 't Hookhoes die tijdens de Profronde de catering in de viptent verzorgde. Toch was dit er volgens de eigenaren van Ben Wok de reden dat ze 2,5 maand geen huur konden betalen.

Boetes Ook de boetes voor verkeerd laden en lossen zit ze dwars. Maar uit een verklaring van Stadstoezicht Almelo, dat belast is met de handhaving, blijkt dat in heel 2014 zes boetes zijn uitgedeeld en er na 10 november niet meer bekeurd is. Op die datum zijn afspraken gemaakt met de ondernemers, politie en Stadstoezicht over een alternatieve plek voor laden en lossen.

ProblemenJohn Benson van Ben Wok zegt te stoppen omdat hij alle problemen zat is. Hij kan niet verklaren waarom hij dit besluit in januari neemt, terwijl het incident tijdens de Profronde al in augustus plaatsvond en hij sinds 10 november geen boete meer heeft gehad.

Lees ook: Ben Wok in Almelo sluit deuren na vijftien boetes

Foto: Charel van Tendeloo