Nieuws Actueel

Geen vluchten KLM en Transavia geannuleerd door noodweer Italië

Luchtvaartmaatschappijen KLM en Transavia hebben nog geen vluchten geannuleerd naar het noorden van Italië vanwege het noodweer in die regio. Vanaf Schiphol wordt bijvoorbeeld gevlogen op de luchthavens van Milaan-Malpensa, Bologna, Verona, Turijn en Venetië.

ANP 17 mei 2023

ANP170523215 1

Het noorden van Italië kampt met hevige regenval en overstromingen. Vooral de provincies Ravenna, Forlì-Cesena, Rimini en Bologna, in de regio Emilia-Romagna, zijn zwaar getroffen. Al zeker vijf mensen zijn om het leven gekomen door het noodweer. Duizenden mensen zijn geëvacueerd.

Een woordvoerder van Transavia laat weten dat er geen problemen zijn in het vluchtschema door het noodweer en dat er ook weinig vragen zijn gekomen van reizigers die zich zorgen maken over hun vluchten. "We zien geen impact op de operaties en er zijn nul annuleringen."

Dat geldt ook voor KLM. De maatschappij zegt wel dat er op vrijdag vluchten komen te vervallen vanwege een staking in Italië.

EasyJet zegt dat het noodweer geen invloed heeft op de operaties op Schiphol. Het noodweer speelt volgens een woordvoerder vooral in de Bologna-regio en easyJet vliegt niet van Schiphol naar deze bestemming.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws