Nieuws Actueel

Gekke Gerrit verkoopt boodschappen voor een prikkie

Lotte Grimberg 13 augustus 2014

Je spotgoedkope boodschappen haal je straks niet meer bij de Duitse supers Aldi of Lidl, maar bij het oer-Hollandse Gekke Gerrit. Tenminste, als het aan supermarktondernemer Gerrit Hoksberg ligt. Met opgekochte partijen van 'overproducten' gaat de nieuwe supermarkt de strijd aan. De eerste vestiging van de goedkope supermarkt komt aan de Spaarndammerstraat in Amsterdam en wordt 12 september geopend.

Of het concept van de nieuwe supermarkt een succes wordt, is nog even de vraag. Maar Gerrit Hoksberg ,eigenaar van Gekke Gerrit, is zeker van zijn goede locatie in Amsterdam. "Met een supermarkt naast ons en een studentencomplex 600 meter verderop liggen we op een plek met enorm veel traffic."

Halen we straks doperwten die nog maar twee weken houdbaar zijn?"Nee, absoluut niet. In de nieuwe winkel zijn ook producten te vinden die nog een jaar voor de houdbaarheidsdatum zijn. De enige producten die we zullen verkopen die dicht bij de houdbaarheidsdatum liggen, zijn verse producten. Maar dit is ook het geval bij normale supermarkten. We worden gezien als dumpsupermarkt, maar we kopen 'overproducten', dus producten die overblijven door een teveel aan productie. Wij kunnen deze producten voor een goedkope prijs inkopen en zo ook goedkoper aanbieden dan de normale supermarkt. Je moet ons eigenlijk zien als een reclamewinkel. We gaan actiematig producten verkopen."

De Gekke Gerrit app, wat moet ik daarbij denken?"Het is een app met aanbiendingen van de supermarkt. Niet alle 500 artikelen komen op deze app terecht. Alleen de krenten uit de pap kiezen we uit. We moeten natuurlijk wel bezoekers trekken met interessante aanbiedingen. Neem de Appelsientje die wordt door jong en oud gedronken en dus interessant voor de app. In de normale supermarkt betaal je voor een 1,5 liter pak ongeveer 1,59 euro, bij ons kan je dit pak zometeen krijgen voor 0,69 eurocent. En nee, de app zal niet alleen bestaan uit aanbiedingen. Op dit moment worden er ook andere functies voor de app ontwikkeld, maar dit blijft nog geheim."

En boodschappen haal je nu bij de concurrent?"Nou ik zelf doe helemaal geen boodschappen. Dat doet mijn vrouw altijd en die gaat vrijwel altijd naar de Albert Heijn. En als onze eigen winkel opent blijft dit hetzelfde. Om nou telkens heen en weer te rijden naar Amsterdam is ook niet een ideale oplossing."