Nieuws Actueel

Gemeente Enschede en Kennispark Twente zoeken ‘ideeën’ voor Innovatiepad

Van onze redactie 7 april 2015

Universiteit Twente Frans Nikkels

Het Innovatiepad zal lopen vanaf het NS-station Drienerlo naar de Universiteit Twente en zodoende dwars over het bedrijvenpark tussen Hengelosestraat, Auke Vleerstraat en Capitool gaan. De verbindingsroute moet bijdragen aan het verbeteren van de veiligheid, de gastvrijheid, de aantrekkelijkheid en de vindbaarheid van de bedrijven rondom de innovatiecampus. Het vormt het ontbrekende onderdeel van de Common Green, zoals de groene strook tussen UT en bedrijventerrein wordt genoemd.

Creatieve ideeënDaarnaast moet het pad, dat alleen toegankelijk wordt voor voetgangers en fietsers, een bijdrage leveren aan het innovatieve karakter van de omliggende bedrijven. Nu is Kennispark Twente nog op zoek naar creatieve ideeën om de nog aan te leggen verbindingsroute mee in te vullen. Marktpartijen worden door intiatiefnemers in de gelegenheid gesteld om innovatieve producten en diensten toe te passen in het project. Enige eis is dat zij daarbij willen samenwerken met andere partijen.

In gebouw The Gallery aan de Hengelosestraat wordt donderdag 16 april van 12.30 tot 17.00 uur een marktontmoeting gehouden, waar potentiële partners zich kunnen melden. De bijeenkomst geldt als voorbereiding op de selectie van één samenwerkingsverband dat het Innovatiepad gaat ontwikkelen. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich nog tot en met komende donderdag aanmelden voor de bijeenkomst.

Kijk voor meer informatie op: www.kennispark.nl/innovatiepad.