Nieuws Actueel

Gemeente Enschede in actie tegen werkloosheid met onderzoek naar inzet digitale middelen op arbeidsmarkt

Van onze redactie 29 april 2015

Enschede Carloter Ellen

Beide pilots maken deel uit van het programma Digitale Innovatie Arbeidsmarkt dat in mei van start gaat. Het Center for e-Government Studies (CFES) van de Universiteit Twente is als onafhankelijke partij aangehaakt om de werkwijzen en resultaten te beoordelen. In de eerste pilot krijgt de cliënt dagelijks op zijn mobieltje of computer voor hem relevante actuele informatie aangereikt, waarmee hij mogelijk een baan kan vinden.

Werkplein TwenteOnder de vlag van Werkplein Twente trekt de gemeente hier in op met Present Media/Online Strategists, het Twents digitale productiehuis Itmundi en loopbaanbureau Tjellens. Present Media ontwikkelde het concept, waarbij een groep werkzoekenden en hun werkcoaches het komende halfjaar via moderne digitale marketingtechnieken ondersteund worden. Tegelijkertijd begint Werkplein Twente een tweede pilot. Werkzoekenden en hun werkcoaches krijgen een intensieve training en begeleiding om de huidige digitale middelen en systemen van het UWV zo efficiënt en effectief mogelijk in te zetten bij het matchen van werkzoekenden met werkgevers.

Hoge werkloosheidEnschede wil met de pilots de relatief hoge werkloosheid in de stad (16,2 procent) te lijf gaan.Gemeente en de partijen die aan de plannen meewerken willen de plannen op woensdag 6 mei presenteren.