Nieuws Actueel

Gemeente Tubbergen: ‘Spoolder niet de dupe van handelwijze gemeente, maar van concurrentie’

Van onze redactie 19 februari 2015

De burgemeester wijst erop dat in het nieuwe bestemmingsplan geen onderscheid wordt gemaakt ten voor- of nadelen van óf Spoolder óf Brezan. Ook in het nieuwe bestemmingsplan worden de oude rechten van Brezan en Spoolder vastgelegd, zegt Stegers. Omdat de Raad van State zich nu over de kwestie buigt wil Stegers niet inhoudelijk ingaan op de zaak. Maar burgemeester Stegers wijst er in een reactie op dat zowel Spoolder als Brezan oude rechten hadden in het bestemmingsplan. Spoolder is volgens de burgemeester dus niet de dupe van een gewijzigd bestemmingsplan.

ConcurrentieHet feit dat Spoolder zich gedwongen zag te stoppen met de verkoop in het pand aan de Newtonstraat was volgens de burgemeester niet het gevolg van de handelwijze van de gemeente. „Wat Spoolder deed, dat doet Brezan nu. En daar kunnen wij ons ook niet in mengen. We hebben gewoon gekeken naar het bestemmingsplan. Daarin staat dat er automaterialen mogen worden verkocht.” Eigenlijk is nu een ondernemer omgevallen omdat er een concurrent is die in dezelfde gemeente zit, legt burgemeester Stegers uit. Dat is wat er is gebeurd. „Het feit dat er twee ondernemingen zijn die hetzelfde doen, dat maakt de spoeling natuurlijk dunner. Wat is dan de sterkste schouder daarin?”, vraagt de burgemeester zich af. „Of Brezan of Spoolder detailhandel deden en in welke mate, dat is lastig na te gaan.”

VoorgeschiedenisTijdens een zitting van de Raad van State vorige week bleek dat de gemeente een kans had laten liggen om verkoop aan particulieren door automaterialenhandel Brezan te legaliseren.

Lees ook: Gemeente Tubbergen schuttert in kwestie Brezan Automaterialen versus Spoolder

Foto: Thinkstock