Nieuws Actueel

Gemeente wil supermarkt, horeca en kantoren in de omgeving van station Rijssen

Van onze redactie 7 november 2014

Bovendien moet er op het terrein aan de zuidzijde van het spoor maximaal 1.500 vierkante meter beschikbaar komen voor kantoren. Het gebied waarop deze nieuwbouw moet komen, wordt aan de noordzijde begrensd door het spoor en aan de zuidzijde door de Stationsdwarsweg.

SchakelMet het nieuwe bestemmingsplan blaast de gemeente nieuw leven in een discussie die zich al jaren voortsleept: Wat moet er gebeuren met de braakliggende grond bij het station? Het ontwerpplan dat momenteel bij de gemeente ligt, is het eerste waarin concrete invulling van de stationsomgeving wordt getoond. Uitgangspunt is dat het terrein een ‘schakelpunt’ moet zijn tussen het station en de binnenstad van Rijssen.

ParkeerplaatsenOm parkeerproblemen in de omgeving van het station te voorkomen wil de gemeente dat er minimaal 161 parkeerplaatsen gerealiseerd worden. Deze zouden volgens het huidige ontwerp aan beide zijden van het hoofdgebouw moeten komen.

Of het huidige ontwerp daadwerkelijk gebouwd gaat worden is nog niet zeker. De gemeenteraad zal zich eerst nog over het ontwerp en de invulling moeten buigen. Dat zal naar verwachting begin volgend jaar gebeuren.

Foto: Lenneke Lingmont