Nieuws Actueel

Gemeentelijke verklaring verrast Marktplein-duo in Tubbergen

Van onze redactie 16 juli 2015

Marktplein Tubbergen Frans Nikkels

Het bericht van de gemeente dat er overeenstemming is over welke producten wel en welke niet mogen worden verkocht in Marktplein Tubbergen valt Iris Bekhuis rauw op het dak. Zij is één van de twee drijvende krachten achter de zaak. "Dinsdagmiddag kreeg ik een telefoontje dat er een brief naar ons zou worden verstuurd. Die brief viel vandaag (woensdag, red.) in de bus. Toen was het nieuws al verspreid." Dat bevreemdt haar.

Oorspronkelijke concept Niettemin heeft ze het besluit inmiddels bestudeerd en komt ze tot de conclusie dat het niet is wat zij zelf willen. Ze spreekt de hoop uit dat de gemeente alsnog een eind in hun richting wil opschuiven en dat er toch mogelijkheden blijven om het oorspronkelijk concept overeind te houden. Zonder dat ondernemers in het centrum concurrentie ondervinden, zo geeft ze aan.

PersberichtDe gemeente stuurde dinsdag een persbericht met de melding dat overeenstemming is bereikt over wat wel en wat niet is toegestaan binnen de zaak op het bedrijventerrein, waar particulieren een verkoopplek kunnen huren en spullen kunnen verkopen. De gemeente kiest ervoor detailhandel te concentreren in het centrum van Tubbergen en wilde daarom eerder maar deels meewerken aan een verzoek. 'De initiatiefnemers hebben hun verzoek nu aangepast. In het pand aan de Marconistraat willen ze nu alleen volumineuze (lees: grote -red.) goederen aanbieden", beweert de gemeente.

Zowel groot als klein Opvallend is dat in de gemeentelijke verklaring wordt gemeld dat 'het college blij is dat de initiatiefnemers hun aanvraag hebben aangepast'. Temeer Iris Bekhuis zelf meldt dat het besluit niet is wat zij en haar zus voor ogen hadden. Feit is dat Bekhuis tot nu toe wel altijd heeft gesteld zowel grote als kleine spullen via Marktplein Tubbergen te willen verkopen. Juist die combinatie zou het concept sterk maken.

Lees ook: Winkel Marktplein in Tubbergen mag toch open blijven

Foto: Frans Nikkels