Nieuws Actueel

Gemeenten willen Kamervragen over vertrek expertisecentrum onderwijs uit Enschede

Van onze redactie 8 mei 2015

SLO googlemaps 1

Het toenmalige ministerie van Onderwijs besloot in 1976 om de SLO in het kader van spreiding van haar diensten in Enschede te vestigen. Eerder dit jaar kondigde directeur Jan van den Akker aan dat het hoofdkantoor van de SLO, waar leermethoden voor het voortgezet onderwijs worden ontwikkeld, over twee jaar verhuist naar Utrecht. Enschede zou dan een dependance worden. Vorige week bevestigde Van den Akker echter in deze krant dat de vestiging in Enschede ‘op termijn’ wordt gesloten.

KamervragenBehalve lokale politici, mengen ook Tweede Kamerleden zich het aangekondigde vertrek van de SLO. Albert de Vries en Keklik Yücel (beide PvdA) willen weten waarom de toenmalige argumenten voor de vestiging in Enschede nu niet meer zouden gelden.Ze willen van de minister onder meer weten hoeveel banen er op het spel staan als het kantoor in het Oosten sluit.

LeermethodenDe SLO is het nationale expertise centrum voor het ontwikkelen van leermethoden voor het voortgezet onderwijs. Er werken circa 120 mensen (100fte’s). Ongeveer de helft komt uit Twente, de anderen wonen verspreid door het land. De herbezinning over de huisvesting zorgt voor onrust onder het personeel. „Bij sommige medewerkers is mogelijk het gevoel ontstaan dat het al een gelopen race is, en dat we vertrekken uit Enschede. Maar er is helemaal nog niets beslist”, zegt voorzitter Jeroen Brom.

Foto: Googlemaps