Nieuws Actueel

Gemeenteraadsverkiezingen 2014: Giga-opkomst in kleinste stembureau

Rik Nizet 19 maart 2014

In het stembureau van Wim en Elly Westhoff in Marle, een gehucht in Overijssel, was de opkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen woensdagmorgen om 9 uur al ruim 30 procent. Al 15 van de 47 opgeroepen kiezers hadden hun stem uitgebracht. Onder hen burgemeester Ton Strien van de gemeente Olst-Wijhe, waar Marle bij hoort.Special: Gemeenteraadsverkiezingen 2014Kieswijzer: Stemwijzer, Kieskompas en DeStemVanStemfie: Selfies uit het stemhokje'Dit moet ZZP'er stemmen'Ondernemers doen stemoproepArme ZZP'er vlucht de politiek in

Bij de familie Westhoff stemmen de kiezers aan tafel in de woonkamer. Met een kopje koffie en een koekje erbij. "Ik vind het elke keer weer gezellig, we doen het graag'', aldus Elly Westhoff in een kamer vol rumoer.

Sinds 1948Al sinds 1948 is op hun adres het kleinste stembureau van Nederland te vinden. Daar is destijds voor gekozen, omdat de inwoners van Marle bij hoogwater in de IJssel het gemeentehuis alleen kunnen bereiken door een omreis van ruim 30 kilometer te maken. De Westhoffs verwachten woensdag net als altijd alle kiezers van Marle te ontmoeten.