Nieuws Actueel

Gemengd beeld op Wall Street na cijferregen

Van onze redactie 21 april 2015

Image 4872614

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,3 procent lager op 17.988 punten. De brede S&P 500 was vlak op 2100 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,6 procent tot 5023 punten.

Maandag nabeurs maakte technologieconcern IBM bekend in de eerste drie maanden van het jaar wederom een lagere omzet te hebben gerealiseerd. De resultaten van IBM voldeden wel aan de gemiddelde verwachting van analisten. Het aandeel verloor echter 0,8 procent.

DuPont

Chemieconcern DuPont voelde de pijn van de sterkere dollar. Die haalt dit jaar naar verwachting 80 dollarcent af van de winst per aandeel. Zowel de winst als de omzet van het concern lag in het eerste kwartaal lager dan een jaar eerder. DuPont zakte 3 procent.

Industrieel conglomeraat United Tech, moederconcern van Pratt & Whitney en Sikorsky, zag zijn winst in het eerste kwartaal bijna een vijfde hoger uitvallen mede als gevolg van eenmalige meevallers. United Tech steeg 0,4 procent.

Harley-Davidson

Telecomconcern Verizon (min 0,7 procent) zette over het eerste kwartaal minder winst in de boeken. De keuze om onder meer iPhones met flinke kortingen te verkopen, ging ten koste van de winstgevendheid.

Motorfietsenfabrikant Harley-Davidson ging 8,6 procent onderuit. Het bedrijf verlaagde zijn verwachtingen voor de verkoop. Uitzendbedrijf Manpower meldde een daling van de resultaten en stond 1,8 procent in de min.

Lockheed Martin

Defensieconcern Lockheed Martin kon niet profiteren van een verhoging van de winstprognose voor dit jaar met een verlies van 0,2 procent.

Na het slot van de handel komen nog cijfers van internetbedrijf Yahoo en Yum! Brands, het moederbedrijf van onder meer Kentucky Fried Chicken.

Euro

Verder werd gemeld dat de Amerikaanse farmaceut Mylan een overnamebod heeft ontvangen van ruim 40 miljard dollar van de Israëlische branchegenoot Teva. Mylan sprong 9,4 procent omhoog.

De euro was 1,0745 dollar waard, tegen 1,0766 dollar bij sluiting van de Europese handel. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,9 procent tot 55,90 dollar. Brent werd 1,7 procent goedkoper op 62,37 dollar.

EPA