Nieuws Actueel

Genomineerden Business Awards bekend

Rik Nizet 14 mei 2014

De Franse Kamer van Koophandel in Nederland (CFCI Pays-Bas) heeft woensdag de genomineerden voor de 'Trophées du commerce France - Pays-Bas 2014' bekendgemaakt. Deze awards worden jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die een belangrijke bijdrage leveren aan de Frans-Nederlandse handelsbetrekkingen. Onder de genomineerden bevinden zich bedrijven als Damen Shipyards, Greenest Carwash, Royal Ten Cate en Nutricia/Danone. De uitreiking vindt plaats op woensdag 11 juni 2014 tijdens een galadiner in hotel De L'Europe in Amsterdam.

Nederlandse investeringsprojecten"De handelsrelaties tussen Nederland en Frankrijk zijn zeer dynamisch", zegt Pierre Ménat, Ambassadeur van Frankrijk in Nederland. "Frankrijk wordt steeds aantrekkelijker voor Nederlandse investeerders. Ten opzichte van 2012 is het aantal investeringsprojecten in Frankrijk in 2013 met 17% gestegen. Op dit moment zijn er meer dan 1.700 Nederlandse bedrijven in Frankrijk gevestigd, waar zij werkgelegenheid verschaffen aan meer dan 200.000 mensen". Andersom is Nederland een zeer belangrijke bestemming voor Franse investeerders. Volgens de meest recente cijfers van het NFIA staat Frankrijk op de 4e positie als het gaat om Europese investeringsprojecten in Nederland. In 2013 waren deze projecten goed voor 105 nieuwe banen.

CategorieënDit jaar reikt de Franse KvK niet alleen twee Business Development Awards (FR-NL en NL-FR) en een Startup Award uit, maar ook een Personality of the Year Award. Deze prijs beloont buitengewone verdiensten of een speciale bijdrage aan de economische relaties tussen Frankrijk en Nederland in het afgelopen jaar. De vakjury bestaat uit vertegenwoordigers van Franse en Nederlandse bedrijven waaronder Total, Rabobank, Thalys, Renault en TomTom en Franse instellingen zoals Invest in France Agency, Ubifrance en de Franse Ambassade. De jury beoordeelt de genomineerden onder andere op gerealiseerde groei, strategie, innovatie en concurrentiepositie.

Genomineerden voor de 'Trophées du commerce France - Pays-Bas 2014'

Business Development Award Nederland - Frankrijk:

- Damen Shipyards: toonaangevend scheepsbouwconcern verovert Franse markt.

- Riwal Holding: specialist in veilig en efficiënt werken stijgt tot grote hoogte in Frankrijk.

- Royal Ten Cate: producent van composietmaterialen en beschermende materialen voor de Franse (luchtvaart-)

industrie, defensie en veiligheidsdiensten.

Business Development Award Frankrijk - Nederland:

- Alliance Française: instituut voor Franse taal en cultuur groeit door grotere zichtbaarheid.

- Maped: producent van innovatieve school- en kantoorartikelen vindt zijn weg naar het Nederlandse bureau.

- Nutricia/Danone: kiest met de opening van een nieuw research & development center voor Nederland.

Startup Award:

- Brouzje Champagne: bruisende onderneming laat Nederland kennismaken met verfijnde champagnes.

- Greenest Carwash: ecologische autowasservice met uniek waterloos concept in Nederland.

- ImaGeau: introduceert een innovatieve technologie voor het monitoren van grondwaterkwaliteit.

Net dat laatste duwtjeVorig jaar was het Franse bedrijf Biolume de winnaar van de Business Development Award Frankrijk - Nederland. Als specialist op het gebied van verlichtingspanelen voor de zorg, werden zij beloond voor hun succes op deze lastige markt. De prijs van de Franse KvK gaf hen net het laatste zetje dat zij nodig hadden. "Deze onderscheiding heeft ons naast de nodige publiciteit ook de benodigde bevestiging gegeven bij onze twijfelende prospects. Voor hen was de award dé bevestiging dat het bedrijf als volwaardig kan worden gezien en haar plaats op de Nederlandse markt heeft verdiend", zegt Bart Mooij, Manager Nederland van Biolume.