Nieuws Actueel

Genomineerden Young Technology Award bekend

Van onze redactie 18 november 2014

AthomAthom is een Enschedees bedrijf van Emile Nijssen (foto) en Stefan Witkamp. Beiden hebben de studie Creative Technology aan de Universiteit Twente gevolgd. Daar hebben ze gewerkt aan de ontwikkeling van de Homey, een witte kunststof bol waarmee nagenoeg alle elektrische apparaten in huis kunnen worden bediend. Het team van Athom bestaat momenteel uit zes personen.

FlexxolutionsFlexxolutions uit Denekamp bestaat sinds februari 2012. Het bedrijf ontwikkelt daken van kunststof voor mestsilo’s en biovergistingsinstallaties. Momenteel werken er 35 mensen in vaste dienst. Daarnaast maakt het bedrijf geregeld gebruik van 25 inleenkrachten en zzp’ers.

GoalGorillaHet op de Oude Markt in Enschede gevestigde GoalGorilla is een snelgroeiend internetbureau, gespecialiseerd in de bouw van websites, online marketing, strategie en conversie-optimalisatie. Het bedrijf bestaat sinds 2008 en is sindsdien uitgegroeid tot een bedrijf met 25 werknemers, waarvan de helft werkt als programmeur.

HappeningHappening is eveneens gevestigd in Enschede. Het is een open platform voor groepapplicaties, zoals Whatsapp. Gebruikers kunnen groepen vormen, waar verschillende andere apps aan kunnen worden gekoppeld. Het bedrijf is opgericht door Frank van Viegen.

LiveOpLiveOp komt uit Oldenzaal. Het bedrijf probeert de informatievoorziening voor hulpverleners te optimaliseren, zodat ze altijd de meest recente informatie hebben. Hulpverleners kunnen daardoor sneller handelen.

Sustainable Durable SystemsHet in Hengelo gevestigde Sustainable Durable Systems ontwikkelt langdurige duurzame oplossingen voor alledaagse zaken. Een van hun producten is de Roofclix. Een dakbedekking die ervoor zorgt dat er in warme periodes minder warmte via het dak binnenkomt. Tegelijkertijd kan door de spouw warmte van binnen naar buiten worden afgevoerd.

De Young Technology Award wordt jaarlijks uitgereikt aan jonge, innovatieve bedrijven. Het is een initiatief van Powered by Twente. De prijs werd vorig jaar gewonnen door 4Silence uit Oldenzaal. Dat bedrijf won onlangs bij de Accenture Innovation Awards een Blauwe Tulp voor het product Whisstone.

Foto: Eric Brinkhorst