Nieuws Actueel

Gerard, Domien en Coen bemannen Glazen Huis

Van onze redactie 11 november 2014

Collega Paul Rabbering maakte dit dinsdagmiddag bekend op de radiozender. De drie maken weer 24 uur per dag live radio en televisie, zonder dat ze iets eten. Op kerstavond komen ze eruit.

De dj's draaien verzoeknummers in ruil voor geld. De opbrengst van de elfde editie gaat deze keer naar meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.

Op de hoogte De mannen waren dit jaar voor het eerst vooraf op de hoogte gebracht. Coen Swijnenberg zat vorig jaar ook al in het Glazen Huis. Dit is zijn vijfde keer. Gerard Ekdom gaat al voor de achtste keer het huis in. Domien Verschuuren gaat voor het eerst afzien voor het goede doel.

Hoewel Ekdom zich inmiddels ervaringsdeskundige mag noemen, went het volgens hem nooit. ,,Het is zo’n ongelofelijke eer om een stille ramp op de kaart te zetten.'' Het doel is dit jaar volgens hem erg heftig. ,,Daarom is het juist een uitdaging zoveel mogelijk geld in te zamelen, zodat wij zoveel mogelijk vrouwen een toekomst kunnen geven.''

​Rode kruis 3FM zet zich ieder jaar in voor een zogeheten stille ramp, in samenwerking met het Rode Kruis. De actie bracht vorig jaar vanuit Leeuwarden een recordbedrag van ruim 12,3 miljoen euro op voor de bestrijding van kindersterfte door diarree. Het Rode Kruis maakte vorige week bekend dat in een jaar al 40.000 kinderen zijn geholpen.