Nieuws Actueel

Gerard Langenhof ambassadeur van Twente in China

Van onze redactie 23 september 2015

Gerard Langenhof Lenneke Lingmont

Langenhof vertrekt begin oktober met zijn gezin voor een paar jaar naar China. Hij wil op die manier beter vat krijgen op de Chinese markt.. Al sinds een jaar of tien toert HAVI Travel langs Europese hoofdsteden. Dit jaar zelfs met 100.000 Chinezen. Toch wil Langenhof meer Chinezen naar Europa halen.

Economische belangenBurgemeester Arco Hofland van Rijssen - Holten is trots op de ondernemer in zijn gemeente. "Met een rasechte Twentse ondernemer in Shanghai krijgt de regio een uitstekende ambassadeur in China", aldus Hofland. Langenhof is volgens hem bij uitstek geschikt om de economische belangen van Twente en de gemeente Rijssen - Holten in China behartigen.

AmbassadeLangenhof kreeg in Rijssen een naambord met een Chinese tekst voor aan de 'Twentse ambassade' in Shanghai. Ook gaf Hofland hem visitekaartjes, een vlag van de gemeente Rijssen - Holten en de rode vlag van het Twentse Ros. Langenhof was aangenaam verrast door de benoeming. "Ik ga mijn best doen voor Twente in China", zegt hij. Of hij daar wel tijd voor heeft, naast zijn werk voor Havi? "Mijn werk bestaat daar vooral uit netwerken. Zo heb ik in oktober al een bijeenkomst met de CEO's van alle grote bedrijven in Shanghai. Daar kan ook wat uitkomen voor Twente.'

Foto: Gerard Langenhof kreeg uit handen van burgemeester Hofland een naambordje voor de Twentse ambassade in China (Lenneke Lingmont)