Nieuws Actueel

Gerard Sanderink geschorst als topman bij Oranjewoud en Strukton

Gerard Sanderink is per direct geschorst als topman van bouwbedrijf Strukton en ingenieursbureau Oranjewoud. De raad van commissarissen neemt nu de leiding over "in het belang van de ondernemingen, medewerkers en andere stakeholders van de ondernemingen". Sanderink kan geen beslissingen meer nemen namens de genoemde ondernemingen, aldus een verklaring.

ANP 17 maart 2023

ANP170323219 1

"De raad van commissarissen komt tot dit besluit na een periode van incidenten rond de heer Sanderink", aldus het persbericht. "De raad van commissarissen zal leunen op het vakmanschap, de kennis en de voortdurende inzet van het management en de medewerkers van de bedrijven."

Sanderink komt al langer in het nieuws door privéconflicten die in het openbaar worden uitgevochten. Eerder moest hij daardoor al vertrekken als hoogste bestuurder van het door hem opgerichte IT-bedrijf Centric, zo besloot de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam in november vorig jaar. Zo had hij ruzie met zijn voormalige geliefde Brigitte van Egten, die hij aan de kant zette nadat hij een relatie was aangegaan met Rian van Rijbroek, een zelfverklaarde cyberdeskundige. Sinds Van Rijbroek in Sanderinks leven is, vecht hij een juridische vete uit met Van Egten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws