Nieuws Actueel

Gerechtshof Arnhem vergeet hoger beroep schopper agent

Van onze redactie 14 januari 2015

Dat de kwestie toch bij het Arnhemse gerechtshof op de rol stond, was te danken aan raadsheer mr. R. van den Heuvel, die de strafzaak tijdens een cursus als casus kreeg voorgelegd.

Aangehouden Hij was ook raadsheer bij de 1e zitting in hoger beroep, in december 2013, toen de zaak werd aangehouden. "Ik dacht: laat ik eens kijken hoe het is afgelopen. Toen de zaak er nog bleek te liggen, heb ik hem maar snel op de rol laten zetten", aldus de raadsheer.

Vervelend Het Arnhemse gerechtshof betreurt de gang van zaken, zegt persrechter mr. M. Roessingh-Bakels in een reactie: "Deze zaak had direct na de aanhouding in december opnieuw kunnen worden gepland. Door een samenloop van omstandigheden is dat niet gebeurd. Dat is vervelend voor slachtoffer en verdachte."

Proeftijd Het OM wilde eigenlijk een hogere straf dan de 12 maanden (waarvan 4 voorwaardelijk) die de rechtbank in juni 2013 oplegde. Omdat de verdachte zijn leven heeft gebeterd, vordert de advocaat-generaal in hoger beroep nu toch eenzelfde straf, met een proeftijd van 3 jaar.

De uitspraak is op dinsdag 27 januari.