Nieuws Actueel

Gerechtshof trekt 15 dagen uit voor zaak Easy Life

Van onze redactie 13 november 2014

Het Gerechtshof heeft maar liefst 15 dagen in november, december en januari uitgetrokken om de geruchtmakende oplichtingszaak te behandelen.

Criminele organisatie 4 mannen staan vanaf donderdag tot half januari voor het Gerechtshof. Dat zijn de 2e hoofdverdachten John Wolbers uit Heeze en Frans Oosterbosch uit Helmond, die allebei door de rechtbank veroordeeld zijn tot 4,5 jaar gevangenisstraf. De 2 andere verdachten, mannen uit Someren en Helmond, kregen 2 en 1 jaar aan hun broek. Voor het Gerechtshof staan ze terecht wegens deelname aan een criminele organisatie en oplichting.

Polissen Onder de naam Easy Life runden de 4 vanuit Helmond een handel in Amerikaanse levensverzekeringspolissen. Ze beweerden dat ze in Amerika levensverzekeringspolissen opgekocht hadden van mensen die binnen afzienbare tijd zouden sterven. De verkopers konden zo nog zelf profiteren van het geld. De verkoopprijs lag aanzienlijk onder de waarde van de polis, die na hun dood tot uitkering zou komen. Het verschil was de winst voor Easy Life.

Geldproblemen De Helmondse organisatie slaagde er in om bij Nederlandse kleine beleggers interesse te kweken. Easy Life incasseerde van beleggers 42 miljoen euro, maar kocht van dat geld slechts voor 7,6 miljoen euro polissen in. Easy Life kwam al snel in geldproblemen. Er kwam te weinig geld binnen, omdat afgekochte polishouders een stuk langer bleken te leven dan gedacht was. Aan de andere kant moest aan de 500 beleggers rente betaald worden. De vier gebruikten daar inleggelden voor. Een groot deel van het geld van beleggers werd ook voor privé-doeleinden besteed. In september 2008 deed Justitie een inval bij het bedrijf en werd vervolging ingesteld.