Nieuws Actueel

Geschorste tandarts Eibergen gaat op herhaling

Van onze redactie 18 januari 2015

Heersink (49) mag al­leen op aanwijzing en onder toe­zicht van een BIG-geregistreerde tandarts een beperkt aantal ingre­pen doen. Hij zegt zich daaraan te houden en te werken met ‘een team’ bevoegde specialisten. Hij wil niet zeggen wie dat zijn.

Geen namen collega's Het zou gaan om 2 tandartsen, een implantoloog, een orthodon­tist en een mond- en kaakchirurg. „Er is altijd iemand van hen aanwe­zig.” Ook een collega die de leiding zegt te krijgen over de chirurgi­sche ingrepen bij Mondzorgcentrum Eckberghe, wil geen namen prijsgeven.

De Inspectie voor de Gezondheids­zorg is op de hoogte van de ope­ning van de praktijk. Woordvoer­der Wilbert Rans: „We zijn ermee bezig. Meer kan ik nu niet zeggen.” Verontruste tandartsen uit de omgeving hebben de inspectie ingeseind, bang dat Heersink uiteinde­lijk toch zelfstandig tandartswerk gaat doen.

Gevaar is voor de volksge­zondheid Heersink is door het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheids­zorg in 2008 uit zijn vak gezet. Hij werd bestempeld als ‘een tandarts die een gevaar is voor de volksge­zondheid’.

Dat Heersink weer een praktijk runt is toegestaan, zolang hij maar doorlopend onder supervisie staat en niet zelfstandig taken uitvoert die uitsluitend zijn voorbehouden aan een tandarts. Vorig jaar bleek Heersink in zijn Eibergse praktijk echter wel als tandarts aan het werk. De inspectie heeft toen de zaak in februari 2014 gesloten.