Nieuws Actueel

Gestolen fiets van man met lichamelijke beperking verrassend snel teruggevonden

Van onze redactie 6 februari 2015

Fietsen worden nou eenmaal vaak gestolen, maar die van Stolzenbach is voor hem erg belangrijk. Hij is lichamelijk beperkt en is afhankelijk van het voertuig als vervoersmiddel. Lopen is voor hem erg moeilijk.

Peter Pennings van het Vincentiushuis liet weten dat de fiets donderdagavond, net na etenstijd, gestolen bleek te zijn. "We hebben gelijk aangifte gedaan." Bosschenaar Mark van de Leur kwam Eric Stolzenbach vrijdagmiddag tegen en zette een grote zoekactie op via Facebook, toen hij het verhaal hoorde. "Die fiets moet terug."

Rond 14:00 uur had de politie de fiets weer gevonden. Van de Leur: "Echt super, zijn laptop en andere persoonlijke spulletjes zaten in de bakfiets. Ik kreeg wel even een brok in mijn keel, toen hij het verhaal vertelde."

Stolzenbach was dolbij dat zijn fiets weer terug is. Het was niet de eerste keer dat zijn driewieler werd gestolen. In 2003 werd hem een andere fiets ontvreemd op industrieterrein De Brand. Dit voertuig kwam na een paar dagen weer terug bij Stolzenbach, nadat iemand zijn fiets bij Chalet Royal had zien staan.