Nieuws Actueel

Gewonden bij explosie en brand in Den Bosch

Van onze redactie 29 december 2014

Vuurwerk De brand volgde uit een explosie in de hal van het huis, met zwaar vuurwerk dat door de brievenbus naar binnen werd gegooid als mogelijke oorzaak.

Na de melding van de brand en de explosie rond 3 uur 's-nachts werden verschillende ambulances en een traumahelikopter richting Sterrendaalders in de wijk Hambaken gestuurd. De hulp van de helikopter was uiteindelijk niet nodig, de 3 gewonden - een vrouw en 1 kinderen - konden per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht wegens ademhalingsproblemen door de rookontwikkeling. De hond die de brandweer uit de woning haalde kon bij buurtbewoners worden ondergebracht

Gezien de schade aan de voordeur werd de brand veroorzaakt door een explosief - mogelijk zwaar vuurwerk - dat door de brievenbus was gegooid. Nadat de brandweer klaar was met de bluswerkzaamheden werd de omgeving van de woning met linten afgezet voor sporenonderzoek. De technische recherche zal in de loop van de dag technisch sporenonderzoek doen bij de woning. Agenten bewaken tot die tijd de woning.