Nieuws Actueel

Géza Weisz Spaans benauwd voor Halina Reijn

Van onze redactie 3 april 2015

Image 4840417

Maar na een paar geruststellende woorden van Halina - inclusief de vermaning haar niet zo geïmponeerd aan te staren - hadden de 2 acteurs de tijd van hun leven op de set van de nieuwe Net5-serie.

Kwaliteitsdrama Net5 wil de kijkersmarkt gaan veroveren met Nederlands kwaliteitsdrama. Een van de wapens in die strijd is de romantische comedy Bagels & Bubbels: zij hoort bij mij, over de liefde tussen een gewone bakkerszoon (Egbert-Jan Weeber) en een wereldberoemd model (Bracha van Doesburgh). Géza is de balorige broer van Egbert-Jan en Halina diens burgerlijke vriendin. Halina is dolgelukkig met de serie. "Ik ben echt een sucker voor de liefde. Dit is een heerlijke, nuchtere romcom, met een top cast." Ook zij moest even wennen aan haar beste vriend in een werkomgeving. "Géza kent mijn diepste geheimen en grootste zielenroerselen, dan is het best eng om tegenover elkaar te staan. We zijn ook allebei anders als we aan het werk zijn. Maar uiteindelijk was het juist heel goed en heeft het onze vriendschap verdiept."

Burgerlijk type Halina moest zich behoorlijk aanpassen voor haar rol. "Vanessa is zó’n burgerlijk type. Dat staat heel ver van mij af. En ze blijft het maar proberen met die jongen. Als mijn vriend zou thuiskomen met Doutzen Kroes, zou ik diep onder de dekens gaan liggen huilen en imploderen van onzekerheid. Maar zij niet hoor. Ze is het meisje dat haar hele leven al heeft uitgestippeld. Na een paar jaar relatie ga je trouwen, krijg je kinderen en blijf je voor altijd bij elkaar. In mijn script stond iets in de trant van 'vrouwen zijn toch op de wereld om te trouwen en kinderen te baren', maar dat ging ik dus echt niet zeggen! Dat vind ik zó seksistisch. Maar eerlijk is eerlijk, er zijn ook veel vrouwen voor wie dat echt de ultieme droom is."

Ook Géza moest zich aanpassen, maar dan fysiek. Speciaal voor de rol van Danny verfde hij zijn kuif blond. "Ik doe graag iets extreems voor een rol, dat helpt bij de transformatie. Van buiten naar binnen, zeg maar. Danny is een tikkie ordinair, dus dat geblondeerde haar vond ik echt wat voor hem."

Ongemakkelijke situaties Als bekende acteurs herkennen Géza en Halina allebei de ongemakkelijke situaties waarin Bracha en Egbert-Jan verzeild raken. Géza: "Ik ken dat ook wel, dat mensen iets van je willen omdat je bekend bent. Maar dat is niet altijd negatief. En zó wereldberoemd ben ik nou ook weer niet." Hoewel. "Ik heb wel eens iets met een meisje gehad van wie de ouders het bijzonder interessant vonden dat ik daar aan tafel zat." Halina: "Als ik met een vriendje naar een familiedag ga, is het ook anders dan anders. En ik ontmoette laatst een jongen die zei: wat vind je ervan dat al mijn vrienden jou al naakt hebben gezien? Tsja…"

Bagels & Bubbels: zij hoort bij mij is vanaf dinsdag te zien op Net5.