Nieuws Actueel

Gezocht: Beste ondernemersteam

Rik Nizet 3 november 2015

Beste ondernemersteam van nederland groot

Ondernemersteams kunnen zich vanaf dinsdag aanmelden voor de Entrepreneur Team Award 2015. De award wordt toegekend aan het beste (opkomende) ondernemersteam van Nederland. Het is de enige award in de wereld die zich specifiek richt op het ondernemersteam. En dat terwijl het ondernemersteam steeds vaker genoemd wordt als een van de belangrijkste succesfactoren voor innovatieve en snelgroeiende bedrijven. Volgens initiatiefnemer TeamVenture zouden er dan ook meer ondernemersteams moeten komen. De award wordt georganiseerd in samenwerking met partijen als Accenture, Computable, Exact en Rabobank.

Ondernemersteams zijn innovatieverHet klinkt logisch dat je als ondernemer sterker staat in een team dan als solist. Je hebt meer capaciteit ter beschikking en kunt elkaars talenten en persoonlijke eigenschappen optimaal benutten. De uitdaging echter is om eenteam te vormen waarin de ondernemers elkaar op de juiste wijze aanvullen en goed met elkaar samenwerken. Ondernemers die hierin slagen blijken relatief vaker en sneller te innoveren en te groeien, zoals ook steeds meer onderzoeken uitwijzen. "Met de Entrepreneur Team Award willen wij de kracht van complementaire ondernemersteams laten zien en belonen", aldus mede-initiatiefnemer Bram van Beek. "Wij hopen dat de award een inspiratie is voor toekomstige ondernemersteams en ook aanspoort tot het vormen van nieuwe ondernemersteams."

Van winnaars tot groeiambassadeursSoms is er al een ijzersterk team vanaf de opstart van het bedrijf. Andere keren blijkt na enkele jaren een uitbreiding of wijziging in het ondernemersteam voor een doorbraak te zorgen. Bedrijven als Admesy en Vandebron, die de voorgaande edities wonnen, zijn daar beide goede voorbeelden van. Het hightechbedrijf Admesy, dat door drie voormalige Philips ingenieurs werd opgericht, maakte een flinke sprong voorwaarts toen een econoom zich als compagnon inkocht en de nieuwe CEO werd. En energiebemiddelaar Vandebron werd opgericht door vier complementaire ondernemers met opgeteld 27 jaar ondernemerservaring in zowel de energiemarkt als in duurzaamheid. Beide bedrijven blijven flink doorgroeien. “Wij zijn op zoek naar waardige opvolgers van deze twee geweldige ondernemersteams”, aldus Bram van Beek.

Aanmelden tot 4 januariOndernemersteams kunnen zich tot 4 januari 2016 kandidaat stellen via de site van TeamVenture. Hier is ook meer informatie over de procedure en inschrijvingsvoorwaarden te vinden. Het winnendeteam wordt bekend gemaakt op 2 februari 2016.