Nieuws Actueel

Giethoorn hoopt op plaatsje nieuw Monopolybord

Van onze redactie 4 maart 2015

Image 4465655

De makers van het bordspel brengen weer een nieuwe editie uit (Hier & Nu, Wereldeditie) en geven iedere stad of dorp in de wereld de kans op een plekje op het bord. Via twee 'wildcards' waarop internetgebruikers kunnen stemmen.

Lennard de Boer, een van de mannen achter de promotiewebsite Giethoorn.com, initieerde de deelname en promootte de prijsvraag opdat zoveel mogelijk mensen gingen stemmen.

"Het is een serieuze poging om Giethoorn op het spelbord te krijgen. Met ons zakelijke netwerk in binnen en buitenland moet het haalbaar zijn. Het was Volendam een aantal jaren terug ook bijna gelukt. Het is kijken hoe ver we kunnen komen."

PR-bureau De Boer doet het niet op eigen houtje. Het PR-bureau van de makers van het spel in Nederland steunen Giethoorn en het initiatief krijgt veel bijval van ondernemers en op Facebook en Twitter.

"Niet geschoten is altijd mis en in Giethoorn schieten we nog wel eens", zegt Rhoda van Eeden van Giethoorn Onderneemt. "We promoten onszelf al vaker op ludieke wijze, deze actie verschilt daar niet van. Giethoorn is een onderscheidende hotspot. Vergeet niet dat we tot in Azië bekend zijn, he? Dat is niet voor niets. Ik schat onze kansen best hoog in."

Vandaag sluit de stemming van de grote steden zoals Amsterdam, stemmen op de wildcards kan nog tot 19 maart. De wildcards geven de plekken voor Dorpstraat en Brinkstraat in Ons Dorp. 'Ga Terug naar Giethoorn' zou dus een kanskaart kunnen worden.

www.votemonopoly.com