Nieuws Actueel

Giga-Zara opent in voormalige Bijenkorf Breda

Met afdelingen voor dames-, heren- en kinderkleding vestigt Zara zich eind dit jaar in het voormalige pand van de Bijenkorf in Breda. De kledingketen neemt het volledige pand van drie verdiepingen en een oppervlak van meer dan 3.000 vierkante meter in gebruik. Dat bevestigt woordvoerster Annemie Menge namens Zara aan BN de Stem.

Van onze redactie 10 juni 2016

Zara Bijenkorf breda

De verbouwing van het pand begint binnenkort, een precieze datum is Menge nog niet bekend. Hoeveel personeel nodig is, kan ze nog niet vertellen. In datzelfde pand had de Bijenkorf tot de sluiting op 20 maart van dit jaar 38 man in dienst.

ToekomstZara heeft momenteel een vestiging aan de Eindstraat in Breda. Daar verkoopt de keten enkel dameskleding. De gevolgen voor deze vestiging zijn nog onduidelijk. De bedrijfsleider aldaar zegt nog niets te weten van een overgang naar het pand aan de Karrestraat. "Het hoofdkantoor heeft daar nog niets over gecommuniceerd."

Hoe de toekomst eruit ziet voor de dameswinkel en de achttien personeelsleden die daar momenteel werk hebben, is voor haar nog een vraagteken.

Leeg pandEen vraagteken plaatste Zara eerder zelf ook als de winkel in verband werd gebracht met het lege Bijenkorfpand. Bedrijfsmakelaar Gijs Bessem van HB Kroese Paternott meldde deze krant in februari dat de Spaanse modeketen de leegte die de Bijenkorf achterliet zou opvullen. Maar Zara zelf bevestigde dit niet, tot nu.

Hudson's BayMet de invulling van het voormalige pand van de Bijenkorf zijn twee grote gaten in het Bredase winkelgebied weer snel gevuld. Naast de 3.000 vierkante meter die de Bijenkorf besloeg, heeft ook het voormalige pand van V&D van 16.600 vierkante meter al vlot een nieuwe bestemming gekregen. Het Canadese warenhuis Hudson's Bay neemt daar vanaf september 2017 zijn intrek, zo meldde het bedrijf vorige maand.

Omliggende ondernemers en gemeente reageerden eerder al positief op de komst van Zara.

In korte tijd is bijna 20.000 vierkante meter oppervlak in de winkelstraat weer gevuld