Nieuws Actueel

Gijzeling in Tilburg blijkt filmopname

Van onze redactie 11 februari 2015

Een buurtbewoner sloeg alarm toen hij in de Wassjop 2 'overvallers' zag met een koevoet en een op vuurwapen gelijkend voorwerp en veel geschreeuw hoorde. De politie zette de straat af en hield rekening met een gijzeling. Pas na circa 10 minuten werd duidelijk dat er geen sprake was van een overval maar van een filmopname.

Onderhandelaar Agenten van het Heterdaadteam veronderstelden in eerste instantie dat er 4 à 5 mensen in de zaak gegijzeld werden. De straat werd afgezet. Buurtbewoners werden naar binnen gedirigeerd. Ook werd een onderhandelaar opgeroepen. Na een minuut of 10 kwam een van de betrokkenen naar buiten en meldde de agenten dat het om een filmopname ging. Het vuurwapen bleek van schuimrubber te zijn.

Fictieve film De filmmakers hadden van de eigenaar van de Wassjop toestemming om in de zaak een gewapende overval na te spelen. Zij waren bezig met de opnamen van een fictieve film voor een festival. Zij hadden echter buurtbewoners noch politie en gemeente in kennis gesteld van de opnamen. Van buiten leek het voor buurtbewoners en politie te gaan om een overval met gijzeling. De filmers betreurden de ophef die zij veroorzaakt hadden.