Nieuws Actueel

Gijzeling in winkel Primark

Rik Nizet 13 juli 2015

Primark kledingketen 1000

De achttien gegijzelde werknemers van de Primarkvestiging in Villeneuve-la-Garenne ten noorden van Parijs zijn bevrijd door de politie. Dat meldt de krant Le Parisien maandag.

De politie is op zoek naar de drie gewapende gijzelnemers, die zich ergens in het complex hebben verschanst. Er zouden geen gewonden zijn gevallen tijdens de actie die omstreeks half elf plaatsvond, zo deelde de politie mee. De werknemers werden vastgehouden in de kantine van het bedrijf.

Overval"Rond 6.30 uur zijn twee of drie gewapende overvallers een winkel van Primark binnengedrongen. We gaan ervan uit dat het in het begin enkel de bedoeling was een gewapende overval te plegen", zei een politiebron aan Frans persbureau AFP. Het gaat om een filiaal in het winkelcentrum Qwartz in Villeneuve-la-Garenne, een voorstad van Parijs.

'Ze zijn gewapend!'Volgens de Franse krant Le Parisien werden er 18 werknemers vastgehouden door drie gewapende mannen. De mannen kwamen aan op hetzelfde moment dat de eerste werknemers van het winkelcentrum aan de slag gingen. Volgens een ooggetuige liepen er mensen in paniek naar buiten, terwijl ze riepen: "Ze zijn gewapend, ze zijn gewapend! We moeten naar buiten!"

Een van de drie gijzelnemers zou volgens de Franse krant Le Figaro herkend zijn als een werknemer van Primark. De Franse krant Figaro meldt dat de gijzeling ondertussen afgelopen is: de 18 werknemers hebben de winkel verlaten.

SmsVolgens de Franse zender BFM TV is het een werknemer van de winkel, die erin geslaagd is de gijzeling te melden. "Rond zeven uur stuurde hij een sms naar een vriend om te zeggen dat ze gegijzeld werden door twee gewapende mannen", aldus een politiebron aan BFM TV.

Een speciale eenheid van de politie is ter plaatse. Het verkeer rond het winkelcentrum is afgesloten.