Nieuws Actueel

Gladior Enschede: Kwart websites dreigt weg te zakken in zoekmachine Google

Van onze redactie 30 maart 2015

Zoekmachine EM

Websites die niet alleen op de desktop en laptop, maar óók op tablet en telefoon goed te gebruiken zijn, gaan vanaf 21 april voor bij Google. Volgens Bart Ensink (33), senior consultant bij Gladior, is zeker een kwart van de websites niet zo ingericht dat ze ook op smartphone en tablet eenvoudig te lezen zijn. Bij B-t-B zoekopdrachten zoekt 40 tot 50% op telefoon of tabletGoogle pas het algoritme aan, omdat er steeds meer met tablets en smartphones wordt gezocht. „Waar het gaat om zoekopdrachten die business-to-business betreffen, zoekt circa één derde op een tablet of telefoon. Bij business-to-consumer zoekopdrachten wordt in 40 tot 50 procent van de gevallen een tablet of telefoon gebruikt”, zo weet directeur Tom Tenniglo (33) van het 30 werknemers tellende Gladior.

SmartphoneBart Ensink geeft aan, dat de aanstaande wijziging door Google ook kansen biedt. Vooral voor het regionale bedrijfsleven. „Uit onderzoek dat Ipros MediaCT in 2013 deed, bleek dat 81% van de zoekers op de smartphone zocht naar lokale informatie. De acties die volgden op de lokale zoekopdracht op smartphones was dat 32% contact opnam en 46% het bedrijf bezocht. Het oriënteren begint vaak op de smartphone.

Google geeft gratis instructie over de inrichting van een mobielvriendelijke website.

Kortom, genoeg reden voor bedrijven om er voor te zorgen dat ze hun website voor telefoon en tablet gaan aanpassen. Tenniglo: „Elke webbouwer, groot of klein, weet hoe dat moet. De populaire cms-systemen, waarmee je de site beheert, als Drupal en Wordpress, beschikken over sjablonen waarmee dat kan. Een beetje handige ondernemer kan het zelf doen. Zie ook de bladerbare bijlage van DeOndernemer

Foto: Gladior | Bart Ensink en Tom Tennigolo | Emiel Muijderman