Nieuws Actueel

Glassdoor: anoniem je baas afzeiken

Caroline Spilt 20 mei 2015

Anoniem afzeiken baas 335

Het controversiële carrièreplatform Glassdoor heeft sinds woensdag ook een community, inclusief apps, in Nederland. Glassdoor was al actief in onder andere Amerika, Engeland, Frankrijk en Duitsland. Maar, Glassdoors reputatie is niet onbesproken. Een 'onlinedrekpoel aan anoniem ondernemersleed', noemde Volkskrant de site.

De Amerikaanse banensite Glassdoor is bedoeld als een site waar werkzoekenden terecht bij meer dan 80.000 vacatures en bedrijfsprofielen van ruim 3.000 werkgevers in Nederland, waaronder grote bedrijven als TomTom, Booking.com, ING en Philips. De bedrijfsprofielen bevatten onder meer beoordelingen van bedrijven, CEO’s en sollicitatiegesprekken, secundaire voorwaarden, salarisinformatie en kantoorfoto's, aangeleverd door de medewerkers zelf.

Online drekpoelIn de praktijk wordt de site een plek waar werknemers anoniem, hun werkplek, collega's en privé-informatie van hun baas beoordelen. Een soort iens.nl. En die 'drekpoel' komt nu dus ook naar Nederland, dankzij een investering van 163 miljoen dollar van Google Ventures. Inmiddels zijn 1600 Nederlandse bedrijven aangesloten en telt de site 30 miljoen gebruikers wereldwijd, schrijft Telegraaf.

Bizarre sollicitatievragenEen greep uit de sollicitatievragen: "Hoe verplaats je de berg Fuji?"ControverseIn Amerika was forse kritiek op de site, omdat werkgevers zich niet herkenden in het beeld - vaak nogal negatief - dat van hen werd geschetst. De betrouwbaarheid van de recensies werd dus in twijfel getrokken, schrijft Z24.

WaardeDe productmanager van Glassdoor Nederland, Tico Andrea is niet onder de indruk van de kritiek: "Voor veel mensen is hun carrière een belangrijk onderdeel van hun leven. Wij zijn ervan overtuigd dat we, door hier waardevolle informatie over aan te bieden, mensen kunnen helpen bij het vinden van een baan waar ze echt van houden. En het werkt ook omgekeerd: bedrijven kunnen op die manier veel effectiever personeel werven.” Wie zelf iets bijdraagt, krijgt gratis toegang tot alle gegevens in Glassdoor. De vacatures zijn altijd door iedereen op te vragen. Er is geen enkel ander banenplatform dat vacatures combineert met deze diepgaande informatie over specifieke banen bij bedrijven.

Transparantie op de werkvloer"Transparantie op het werk is belangrijk; ruim een derde van de werknemers in Noord-Europa geeft aan dat hun werk niet voldoet aan de verwachtingen die tijdens de sollicitatie zijn gewekt [1] . Werknemers besteden veel tijd aan hun werk en kunnen die tijd niet doorbrengen met familie en vrienden. Als je dan ook nog een baan hebt die wezenlijk anders is dan wat je had verwacht, kan dat kostbare gevolgen hebben voor de werkzoekende en voor de werkgever", benadrukt Tico Andrea.

WerkgeversVoor alle werkgevers in Nederland biedt Glassdoor op dit moment een gratis werkgeversaccount aan. Met een gratis werkgeversaccount krijgt een officiële vertegenwoordiger van het bedrijf niet alleen toegang tot relevante werkzoekenden maar ook waardevolle inzichten en analyses over alles wat van invloed is op de wervingsprocedures en de reputatie van een bedrijf. Werkgevers kunnen met een account ook antwoorden op beoordelingen van het bedrijf, beoordelingen markeren die mogelijk ongepast zijn en realtime updates plaatsen op hun profielpagina's. De komende maanden zal Glassdoor lokale Nederlandse diensten voor werving en branding toevoegen aan zijn portfolio. Lees hier meer over wat Glassdoor voor werkgevers kan doen.