Nieuws Actueel

Glasvezel voor ondernemers op Bedrijvenpark Bornsestraat in Almelo

Van onze redactie 9 september 2015

Glasvezel Kabel Thinkstock

„We zijn met meerdere aanbieders in gesprek gegaan en op basis van betrouwbaarheid en prijs hebben we voor Cogas gekozen”, vertelt voorzitter Gerjan Bremmer van de Bedrijvenkring en commercieel directeur van de Ortageo Groep. Zijn eigen bedrijf had al langer glasvezel, maar veel bedrijven waren daar nog huiverig voor, omdat de aanleg duizenden euro’s per aansluiting zou kosten. „Maar door de samenwerking is dat bedrag flink naar beneden gegaan”, zegt Bremmer.

AanmeldenDe komende zes maanden kunnen alle bedrijven die mee willen doen zich aanmelden. Vervolgens gaat Cogas de snelle internetverbinding daadwerkelijk aanleggen. Een deel van de zestig bedrijven die op Bedrijvenpark Bornsestraat zitten heeft al glasvezel. Bremmer hoopt dat er de komende maanden vijf tot tien aansluitingen bij komen. „Een aansluiting geldt voor een heel gebouw, dus als er meerdere bedrijven bij elkaar zitten, kunnen zij allemaal glasvezel gebruiken.”

De laatste twee jaar werken de bedrijven van de Bornsestraat steeds vaker samen. „Al langer proberen we dingen samen te doen, maar de laatste tijd gebeurt dat steeds meer”, zegt Bremmer. „Je merkt dat als iets aanslaat, de mensen een volgende keer eerder mee doen.”

BeveiligingDat heeft er ook in geresulteerd dat de bedrijven samen de opdracht hebben gegeven aan RJ Safety en Security om te zorgen voor de beveiliging op het bedrijventerrein. „Er waren meerdere beveiligingsbedrijven actief, maar door dit samen te doen is het goedkoper en efficiënter.” Als de glasvezel is aangesloten willen de bedrijven ook cameratoezicht.

Foto: Thinkstock