Nieuws Actueel

Go-Kids.nl: alle kindvriendelijke uitjes van Twente bij elkaar

Van onze redactie 18 mei 2015

Riette mulder en noortje van der kolk go kids reinier van willigen

De Zenderense Noortje van der Kolk runt Go-Kids Twente. Wie tegenwoordig met het gezin iets leuks wil doen, kijkt eerst op internet, weet ze. „Vroeger stond je op een camping en ging je naar de plaatselijke VVV. Nu google je of kijk je op een internetforum voor waardevolle tips.” Op die ‘internetgerichtheid’ van ouders heeft Go-Kids zich gestort. „Er is online enorm veel informatie te vinden, maar je moet vaak lang zoeken en twintig pagina’s bezoeken om een overzicht te krijgen. Op Go-Kids is alles bij elkaar verzameld, we willen het zo gemakkelijk mogelijk maken.”

TwenteVaak blijft het oosten van het land achter als het gaat om toeristische websites, gaat oprichter van de site Riëtte Mulder verder. „Je vult jouw postcode in en vervolgens krijg je amper resultaat.” Terwijl er zoveel leuks en moois te bezoeken is in Twente, zegt Noortje. „Je realiseert je vaak niet hoeveel er in de buurt te doen is. Je hoeft echt niet ver te rijden om leuke uitjes te vinden.”

AanmeldenNoortje van der Kolk runt het Twentse deel van de website vanuit huis. Horecagelegenheden, bedrijven, speeltuinen, musea of campings kunnen zich tegen een ‘laagdrempelig bedrag’ aanmelden en profileren op de site. Ze krijgen een link naar hun eigen website, er worden foto’s geplaatst en ze komen op de ‘kaartfunctie’. „Je vult je locatie in en ziet op de kaart meteen wat er in de buurt te doen is.” Alle deelnemers worden bezocht. „Zodat we zeker weten dat ze echt kindvriendelijk zijn. Want dat is het uitgangpunt.”

„Na de zomer wordt het sport- en cultuuronderdeel van de site verder uitgebreid.” Van der Kolk is met verenigingen in gesprek om proefabonnementen aan te bieden via Go-Kids.nl. „Kinderen in de basisschoolleeftijd weten vaak niet welke sport te kiezen of welk muziekinstrument ze willen spelen. Met ‘sportproeven’ en ‘cultuurproeven’ kunnen ze vijf of zes lessen volgen en zo bepalen wat bij ze past.”

Foto: Riëtte Mulder en Noortje van der Kolk (Reinier van Willigen)