Nieuws Actueel

'Goede kans op doorstart De Sionsberg'

Van onze redactie 24 december 2014

De polikliniek van het ziekenhuis kan daarom de komende tijd open blijven. Volgens curator Hans Silvius is er ,,een redelijke kans'' dat De Sionsberg medio januari een doorstart kan maken, zo zei hij woensdag.

10 gegadigden Bij de curatoren hadden zich 10 gegadigden voor overname gemeld. Die lijst is teruggebracht tot twee. Het is nog niet bekend wie dat zijn. Wel meldt Silvius dat het gaat om kandidaten ,,die bekend zijn met de exploitatie van gezondheidscentra''. In de overnameplannen is het in ieder geval de bedoeling dat het ziekenhuis nauw gaat samenwerken met lokale huisartsen en het verpleeghuis in Dokkum, het laatste met het oog op de vergrijzing in Noordoost-Friesland.

De curatoren beëindigen hun werkzaamheden per 12 januari volgend jaar. Dan moet definitief blijken of De Sionsberg levensvatbaar is, aldus Silvius.

Zorggroep Pasana De Zorggroep Pasana, waaronder het kleinste ziekenhuis van Nederland viel, werd eind november failliet verklaard wegens torenhoge schulden. Daarmee viel ook het doek voor De Sionsberg. De curatoren, de medische staf en een deel van het personeel hebben het ziekenhuis vanaf toen in afgeslankte vorm opengehouden, in de hoop op een doorstart.

De medische staf lanceerde eerder al een eigen plan om het ziekenhuis deels open te houden. Dat plan zou goed passen in de visies van de 2 overnamekandidaten.