Nieuws Actueel

Goede zomer voor toeristische sector

Van onze redactie 9 september 2015

Image 5224154

Het aantal Nederlanders dat de vakantie in eigen land vierde, is licht gestegen vergeleken met vorige zomer. De hotels, bungalowparken en campings spreken van een goede zomer, aldus de toerismeorganisatie.

,,Vergeleken met vorige zomer waren er dit jaar vooral weer meer Belgen en Duitsers. Ook kwamen heel wat Italianen en Britten naar ons land'', zei de NBTC-woordvoerster. De Nederlandse kust bleef populair, zoals ook de Nederlandse steden en het 'groene Nederland’. En vanwege het afwisselende weer hebben zowel de binnen- als de buitenactiviteiten een goede zomer achter de rug.

Vroeg boeken

Er werd voor deze zomer al opvallend veel vroeg geboekt. Bovendien waren er ook veel lastminuteboekingen als de weersverwachtingen gunstig waren. De kampeerbranche zag bovendien meer campers vergeleken met voorgaande jaren. ,,Daarnaast lijkt het er ook op dat de bestedingen weer iets aantrekken.''

De sector is ook positief over de rest van het jaar. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tot en met mei laten een groei van zo’n 7 procent zien.